Results 1 to 4 of 4

Thread: Dual boot config Vista U 64 and XP Pro

  1. #1
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    2

    Default Dual boot config Vista U 64 and XP Pro

    Well it worked fine yesterday and now today its telling me that

    hal.dll is corrupted or missing

    i have 4 hhd

    disk0=vista
    disk1=xp
    disk2=media
    disk3=backup

    now this is my boot ini text from the vista side. i have ntld, boot and NTDETECT all copied onto my vista drive from xp

    [boot loader]
    timeout=30
    default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
    [operating systems]
    multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect /NoExecute=OptIn

    does the one on xp have to match?

    also i unpluged all my hhd and plugged xp in and it give me an error saying

    BootMGR missing and also
    nvidia boot agent 249

    00044b01
    guid

    0a994a0d 034b 0400 0000 00000000000
    Last edited by Saberous; June 7th, 2008 at 03:42 PM.

  2. #2
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    The Source
    Posts
    4,270

     

    Troubleshooting Windows XP - NeoSmart Technologies Wiki

    There is the documentation on all the issues you will come across with Windows XP and the ways to fix them.
    ~Alex~ .:Forum Moderator:..:Guinea Pig for Testing:.
    I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my Spaces page! .
    This is what happens when an unstoppable force meets an immovable object.




    All your posts are belong to NeoSmart!!

  3. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    2

     

    I have done that already

    its weird

    when i go to select xp i either get
    ntoskrnl.exe or i get hal.dll error.

    i don't understand i get these errors and the fix is the same for the both, but yet i still get it
    Last edited by Saberous; June 7th, 2008 at 04:55 PM.

  4. #4
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Wiltshire, England
    Posts
    9,461

     

    Those errors are letting you know your boot.ini is wrong.
    I can see for a start that the one you posted is wrong.
    A boot.ini with only one system should point to the same place in the default line as in the last line.
    They should both point to rdisk (1)

    Only the boot.ini on the "active" partition of the 1st disk in the BIOS boot sequence will be used. (what's in the others won't be read)
    Terry

    Baker of fine scones.



    Please keep requests for help in the forums where everyone can see them, not in Private Messages.
    Posting a plea for help or information in the forum, will be seen more quickly by a widely experienced audience.
    A solution in the forum could also be useful to other future visitors, so PLEASE, no private requests. (they won't be answered !)

Similar Threads

  1. Win 7/xp disk hardware config problem
    By hcj0218 in forum EasyBCD Support
    Replies: 4
    Last Post: November 13th, 2009, 10:54 PM
  2. Settings unsaved, config ignored... *iReboot*
    By White_Hawk in forum Other NeoSmart-Related Support
    Replies: 3
    Last Post: July 27th, 2009, 08:48 AM
  3. Vista/Ubuntu Dual boot Neosmart config?
    By DJPLayer in forum EasyBCD Support
    Replies: 1
    Last Post: February 21st, 2008, 12:36 PM
  4. Locked out of vista! (can you change config from outside OS?)
    By daniel.ronin in forum EasyBCD Support
    Replies: 7
    Last Post: November 7th, 2007, 11:25 AM
  5. Boot Config Guidance
    By fletch13 in forum EasyBCD Support
    Replies: 3
    Last Post: September 5th, 2007, 12:21 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •