XPPro SCSI F6 PCI Card | Win 7 (32bit) Sata Drive Partition

#1
XP Pro / SP3 (32 bit) installed (drive 0 | partition 2) on one of two IDE / Pata Hard Drives attached to a SCSI F6 PCI Card. Disconnected power to drives on this PCI card before installing Win 7 Pro (32bit) to a partition on separate third Hard Drive attached to internal Sata 1 motherboard port. Reason: Win 7 wasn't letting me install on the Sata drive: "Win 7 unable to create a new system partition." No hard drives are attached to the primary IDE. DVD/CD are attached to secondary IDE.

Shutoff PC. Added power back to drives attached to PCI card. Booting into the PC, I get XP Pro / SP3. No OS menu.

Bios Sequence: CDRom | HDD 0 | SCSI | Enable Other. How do I setup BCD? Thanks.

Built PC: AMD | A7N8X Deluxe Rev 2.0 | 2 GB Ram
 
Last edited:

mqudsi

Mostly Harmless
Staff member
#2
You need to boot from the Windows 7 boot drive.
 

mqudsi

Mostly Harmless
Staff member
#4
You can't change your machine to boot from the Windows 7 drive in the BIOS?
 
#5
Solution: all drives are attached by adapter cards to A7N8X Deluxe Rev 2.0 motherboard: sata 3114 pci card +promise 133 IDE card + Sata 3112 ports. Xppro was already installed to 2nd partition of drive 0 SCSI card. So I put in the Win 7 cd, choose Win 7 professional, then added all three drivers from floppy disks to let Win7 "see" all drives. Then I chose new Sata3 drive attached to Sata 2 / S3114 card to install Win7. Must format entire disk with Win7 or later find corrupted file system if disk was formatted earlier by xppro. Installed on 45gb win7 formatted partition. Reboot menu appeared: earlier version / win 7. Note: xp pro system drive will not have a letter in Win7. Added letter. Drive appears as usable in Win7, and still is c:\ drive in xppro.
 
Last edited: