Results 1 to 9 of 9

Thread: Adding an entry for Archlinux's Syslinux doesn't work.

  1. #1

    Default Adding an entry for Archlinux's Syslinux doesn't work.

    Hello, I just installed Archlinux using the Archboot image, after the installation is finished you get a choice of which loader you want to use and I selected Syslinux (my system is a BIOS based one). Then I chose to install the loader in the separate boot partition I have.

    After rebooting into Windows 7 I added a new entry for Arch using the latest beta 2.2 Build 173, and selected the partition where I installed the loader.

    Rebooting and choosing that entry from the menu shows "Operating system error" or something like that, what could be the cause for it?

  2. #2
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Chicago
    Posts
    13,344

     

    Use beta build 172, 173 has issues with the (Auto)NeoGrub module.
    Mahmoud Al-Qudsi, Director



    I'm sorry but I do not accept support requests via IM, email, or personal messages

    Follow us on twitter @neosmart or on Facebook!
    Like us on facebook!

  3. #3

     

    Hello, thank you for the fast reply.

    I've tried using build 172 but the outcome is the same, the exact error message is "Operating system load error". I saw that the BCD entry points to a file called nst_linux.mbr which I understand would be the MBR information for Syslinux, replacing it with a stock one out of Syslinux 4.05 produces the error "Missing operating system", but the outcome is the same.

  4. #4
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Chicago
    Posts
    13,344

     

    I apologize, I misread your initial post. Syslinux support does not go through NeoGrub with EasyBCD and, as such, switching to b172 would have no effect.

    Is Arch linux installed on a separate drive?
    Mahmoud Al-Qudsi, Director



    I'm sorry but I do not accept support requests via IM, email, or personal messages

    Follow us on twitter @neosmart or on Facebook!
    Like us on facebook!

  5. #5

     

    It's installed in the same drive, this is the current layout:

    Primary partition: NTFS, Windows 7, 50GB
    Primary partition: NTFS, Windows XP, 50GB
    Primary partition: Ext4, /boot, 150MB (here is where Syslinux is installed, this is the partition I select when adding the entry)
    Extended block:
    Logical partition: Ext4, /, 9GB
    Logical partition: Ext4, /home, 20GB
    Logical partition: ReiserFS, /var, 3GB
    Logical partition: Swap, swap, 2GB
    Logical partition: NTFS, Data, 163GB

  6. #6

     

    Hello, I fixed the entry and can now boot my installation from BCD.

    To do it booted up again using the live environment and overwrote the MBR file nst_linux.mbr with the first 512 bytes from the partition, which would contain the loader code for Syslinux as it was installed.

    With the layout I described before and having the Windows 7 partition mounted in /mnt the command I used was:

    dd if=/dev/sda3 of=/mnt/NST/nst_linux.mbr bs=512 count=1

    After that the entry in BCD is works perfectly. How is EasyBCD creating that file currently?

  7. #7
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Chicago
    Posts
    13,344

     

    That's the same thing EasyBCD does...
    Mahmoud Al-Qudsi, Director



    I'm sorry but I do not accept support requests via IM, email, or personal messages

    Follow us on twitter @neosmart or on Facebook!
    Like us on facebook!

  8. #8

     

    I see... after trying some things the trouble seemed to be with the installation itself, apparently when selecting to install the bootloader into a partition it wouldn't install correctly; there's nothing wrong in EasyBCD.

    Thank you for the answers and sorry for the trouble caused, kind regards,
    Kao.

  9. #9
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Chicago
    Posts
    13,344

     

    No problem. You had me worried, I was going through the code trying to figure out what went wrong
    Mahmoud Al-Qudsi, Director



    I'm sorry but I do not accept support requests via IM, email, or personal messages

    Follow us on twitter @neosmart or on Facebook!
    Like us on facebook!

Similar Threads

  1. Replies: 2
    Last Post: January 29th, 2012, 05:13 PM
  2. Adding win7pe entry issue
    By ][CEMAN in forum EasyBCD Support
    Replies: 1
    Last Post: September 2nd, 2010, 03:48 AM
  3. Adding new Entry to a Menu (boot.ini)
    By Gadya in forum EasyBCD Support
    Replies: 1
    Last Post: August 9th, 2010, 10:16 AM
  4. Adding a second .WIM boot entry
    By Sasa_RI in forum EasyBCD Support
    Replies: 2
    Last Post: August 1st, 2010, 12:04 PM
  5. Replies: 3
    Last Post: May 2nd, 2009, 05:45 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •