[EBCD-418] EasyBCD cannot remove duplicate menu entries

Discussion in 'BugCentral' started by robvr, Aug 23, 2010.

  1. robvr

    robvr New Member

    Joined:
    Oct 24, 2009
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Problem with bootmenu entries.
    After installing a third instance of windows I changed in easybcd the default text "Windows 7" in "Windows 7 GAMES." After rebooting I noticed that I had 2 times the entry Windows 7 GAMES in the menu at boottime (instead of WORK, MAINTENANCE, GAMES it showed GAMES, MAINTENANCE, GAMES). I choose the default selected entry that correctly booted the WORK instance)
    After booting, only 1 GAMES entry remained in EasyBCD, so I added the (currently booted) entry "Windows 7 WORK" again and set it to default. See screenprints.
    Now it shows the settings (With a error in line 3, that shows GAMES but should show WORK)
    Hardware: Adaptec 5805z RAID 5, with 4 WDC Black Caviar 1TB disks
    1 disk attached to system SATA
    [​IMG]
    [​IMG]
    Now I will reboot and look what EasyBCD will show. (Be right back :) ).
    The bootmenu now showed 4 entries with the WORK entry 2 times
    Below the EasyBCD screenprints that only show 3 entries
    [​IMG]
    [​IMG]
    I will reboot again and look what the text bootmenu looks like.
    It still shows 4 entries, 2 times WORK.
    What is wrong here?
    Sincerely
    Rob
     
    Last edited: Aug 23, 2010
  2. Terry60

    Terry60 Coastline Designer Staff Member

    Joined:
    Nov 9, 2007
    Messages:
    9,601
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    Occupation:
    Retired System Programmer
    Location:
    Wiltshire, England
    Rob, can you follow the advice in the sticky thread on how to attach screenshots.
    Are you using EasyBCD 2.0 "edit boot menu" ?
     
  3. robvr

    robvr New Member

    Joined:
    Oct 24, 2009
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Here are the images.
    It looks that the problems are related by the sequence the menu is ordered in.
    If I leave the menuitems ordered in the way they exist on disk (MAINTENANCE, WORK, GAMES) the menu stays fine. When I had problems I had moved WORK to the top off the menu. I use 2.0.2.117 (I just finished a complete reinstall after a crashed RAID 0, and am a bit hesistant to experiment with easybcd after a 4 days restore action)
     

    Attached Files:

    Last edited: Aug 25, 2010
  4. mqudsi

    mqudsi Mostly Harmless Staff Member

    Joined:
    Apr 5, 2006
    Messages:
    13,704
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Chicago
    Please try "BCD Backup/Repair" -> "Reset BCD"

    Note that this will delete all entries, you'll have to re-create them from within EasyBCD before rebooting.
     
  5. robvr

    robvr New Member

    Joined:
    Oct 24, 2009
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Thnx for your response. but I already had it fixed.
    I mentioned this problem to point out a possible minor bug in EasyBCD.:nerd:
     

Share This Page