Windows,Opensuse, and PCLinux issue

#1
I’m running Windows 7 - with Opensuse in partitions 3,4,6 in the EasyBCD drop down list. It all works fine using ireboot. Partition 5 is or was empty. It comes in at 10.7 gb partition 6 which has the grub for Opensuse is booting fine and it is 11.2 gb. EasyBCD shows them both as the same size – 11gb.I initially had chosen the wrong partition for Suse but I got that sorted through some help in this forum.

After finding the correct partition for the previous installation of Opensuse I thought I was ready to use the free partition that I had previously chosen in error, to install PC Linux and so I did. The problem is I cannot find it at all even when I try to reinstall the grub from the terminal in the live CD. The command find/boot/grub/stage1 or 2 produces error 27 unrecognized command.

I tried reinstalling and putting the grub in the root partition in this case sda/8. That produced error 12 something about a device problem so I reinstalled it the normal way but I can't find it. Opensuse is installed on the previous partition sda/7. I'm finding one very odd thing in all of this is that when I change between partition 5 and 6 using Easy BCD (using the drop down menu) it manages to boot Opensuse each time as if it was installed in both partitions. There is no sign of PC Linux anywhere and I've installed it three times now to no avail. I have no idea what to do can someone please help? Thank you.

Addendum:

Using VMware workstation I was able to find PCLinux fstab and the menu1.l
st
# Entry for /dev/sda8 :
UUID=6368746f-2074-616b-6f65-207575696400 / ext3 defaults 1 1
none /proc proc defaults 0 0
# Entry for /dev/sda6 :
UUID=a2e4a35c-35c9-4ae2-a919-a79f73f8ca7a swap swap defaults 0 0
none /dev/pts devpts defaults 0 0
timeout 10
color black/cyan yellow/cyan
gfxmenu (hd0,7)/boot/gfxmenu
default 0


Menu1.st

title linux
kernel (hd0,7)/boot/vmlinuz BOOT_IMAGE=linux root=UUID=6368746f-2074-616b-6f65-207575696400 splash=silent vga=788
initrd (hd0,7)/boot/initrd.img

title linux-nonfb
kernel (hd0,7)/boot/vmlinuz BOOT_IMAGE=linux-nonfb root=UUID=6368746f-2074-616b-6f65-207575696400
initrd (hd0,7)/boot/initrd.img

title failsafe
kernel (hd0,7)/boot/vmlinuz BOOT_IMAGE=failsafe root=UUID=6368746f-2074-616b-6f65-207575696400 failsafe
initrd (hd0,7)/boot/initrd.img

title windows
root (hd0,0)
makeactive
chainloader +1
 
Last edited:
#2
I think I really need some help as I am clearly doing something wrong every time. I tried using Neogrub with this config and I get error file not found.

title PCLinuxOS
root (hd0,7)
kernel /boot/vmlinuz-2.6.33.7-generic root=/dev/sda8
initrd /boot/initrd.img-2.6.33.7-pclos6.bfs.img

What am I doing wrong? Thanks.
 
Last edited:
#3
Still not happening

So I gave up on Neogrub. I made sure the grub is installed in the partition and set Easybcd from the drop down list, legacy grub and the correct partition.I also left the box unchecked and then I rebooted and got nothing but a blinking cursor in the upper left corner. I'm losing my mind with this stuff. Somebody please help.

timeout 10
color black/cyan yellow/cyan
gfxmenu (hd0,7)/boot/gfxmenu
default 0

title linux
kernel (hd0,7)/boot/vmlinuz BOOT_IMAGE=linux root=UUID=6368746f-2074-616b-6f65-207575696400 splash=silent vga=788
initrd (hd0,7)/boot/initrd.img

title linux-nonfb
kernel (hd0,7)/boot/vmlinuz BOOT_IMAGE=linux-nonfb root=UUID=6368746f-2074-616b-6f65-207575696400
initrd (hd0,7)/boot/initrd.img

title failsafe
kernel (hd0,7)/boot/vmlinuz BOOT_IMAGE=failsafe root=UUID=6368746f-2074-616b-6f65-207575696400 failsafe
initrd (hd0,7)/boot/initrd.img

title windows
root (hd0,0)
makeactive
chainloader +1
 
Last edited: