XP/Vista/Kubuntu

#1
Alright, so my laptop had XP Pro. I installed Vista and then installed kubuntu. When I boot, the first thing that loads is GRUB. I tried using EasyBCD and rewrote my MBR but GRUB still loads first. Also when I try to load Kubuntu it is just a blank black command screen. How do I fix this? Thanks in advance.
 
#2
alright, so i reinstalled vista and the vista bootloader loads first, however i am trying to use NeoGRUB since I cannot load Kubuntu and when i choose the NeoGRUB option it loads a black screen then reverts back to the Vista bootloader. Do I have to configure NeoGRUB? If so, how do I go about doing this?
 

mqudsi

Mostly Harmless
Staff member
#3
Hi, jbchua. Welcome to NeoSmart Technologies :smile:

To get Kubuntu to load, you must configure NeoGrub.
Go to the add/remove entries screen -> NeoGrub -> Configure.
From there, create a grub boot menu just like you would for linux - you may find these docs helpful: http://geodsoft.com/howto/dualboot/grub.htm

It'll look something like this:
Code:
default=0
timeout=10
#splashimage=(hd0,4)/boot/grub/splash.xpm.gz
title Red Hat Linux (2.4.7-10)
        root (hd0,4)
        kernel /boot/vmlinuz-2.4.7-10 ro root=/dev/hda5
        initrd /boot/initrd-2.4.7-10.img
 
#4
How would I load Kubuntu? I've tried loading

default=saved
timeout=10


title Kubuntu (2.4.7-10)
root (hd0,3)
kernel /boot/vmlinuz-2.6.14-gratis root=/dev/sdb3

title Kubuntu, kernel 2.6.15-25-386 (recovery mode)
root (hd0,3)
kernel /vmlinuz-2.6.15-25-386 root=/dev/sdb3 ro single
initrd /initrd.img-2.6.15-25.386

savedefault


but it does the same thing as before.
 
#5
okay, so... after messing with NeoGRUB config a little more-- I rebooted and now my laptop just says

BootMGR is missing
Press ctrl + alt + delete to restart

can't boot vista, xp, or kubuntu...
WHAT DO I DO!? :\
 
#6
If your root=/dev/sdb3, then hd(0,3) should change to hd(1,3)

the b indicates it's the second drive, therefore we count hd0 as #1 and hd1 as #2